Kenttätunnit

Hinnasto:

  • 25€ viikkotunnin varanneille kävijöille ryhmätunnilla
  • 28€ irtotunti ryhmätunnilla
  • 40€ yksityistunti (30€/ratsastaja tunti kahdelle, 28€/ratsastaja tunti kolmelle)
  • 20€ talutusratsastus 30min
  • 125€ kenttätuntikortti 5x, voimassa 6kk

Sisaralennus 5€ vakiviikkotunneilla kävijöille ryhmätuntien hinnasta. Kenttätunneilla harjoitellaan hevosen hoitamista ja varustamista tunneille valmiiksi ja kuinka hevonen hoidetaan tunnin jälkeen. Harjoitellaan ryhmässä toimimista ja toisten auttamista. Itse tunneilla harjoitellaan ratsastuksen alkeita ja perusratsastamista, painottaen hevosen kanssa yhdessä toimimista ja hevosta kunnioittavaa käsittelyä. Ryhmätunneilla ratsastetaan pienryhmissä: max 4 ratsastajaa. Ryhmätunnit löytyy tapahtumakalenterista. Alkeistunnit kestää 1,5h. Alkeistunneilla harjoitellaan hevosen varustelua ja se kuuluu osana tuntia ja ratsastusosuus on n.50min. Alkeistunneilla harjoitellaan käynti, ravi ja töltti. Alkeistunneilla tulee olla oma avustaja mukana niinkauan kun pärjää yksin. Alkeistunneilla voi käydä niin kauan kuin tuntuu että pystyy siirtymään seuraavaan ryhmään. Perustunneilla kävijöiltä edellytetään, että hevosen varustaminen sujuu jo suht itsenäisesti. Perustunnilla mennään jo pidempiä pätkiä ravia ja tölttiä sekä aloitellaan harjoittelemaan laukkaamista. Jatkotuntilasten tulee olla ratsastunut jo useampi vuosi. Perus ja jatko tunneille tullaan varustamaan hevonen n. puoli tuntia ennen. Varaa aikaa myös tuntien jälkeen hevosen hoitamiseen.


Istuntapainoitteinen yksityistunti:

30€ omalla hevosella ja +10€ tallin hevosella

Nämä tunnit on tarkoitettu vähän edistyneemmille ratsastajille ja tunnit pitää fysioterapeutti/eläinfysioterapeutti Hele Pekkanen. Näistä tunneista voi kysellä lisää ja ilmoittautua viestillä fb Kaunisto tai fb Eläinfysioterapeutti Hele Pekkanen tai puh. 043592099/Minna tai 0451051556/Hele.


Huomioitavaa:

Tallilta saa kypärän lainaksi. Kypäriä löytyy monenkokoisia; ihan pikkulapsista aikuisiin. Myös turvaliivejä ja sadevaatteita löytyy, mutta niitä ei ole kaikkia kokoja joten omat ovat ehkä mukavammat =) Muista pukeutua säänmukaisesti. Parempi ottaa liikaa vaatteita mukaan; sateisilla keleillä on kiva vaihtaa kuivat päälle jos on kastunut ja kylmällä ilmalla tarvii yllättävän paljon päälle kun on pitkään ulkona. Laita jalkaan sellaiset jalkineet, joissa on pieni korko. Esimerkiksi tavalliset kumisaappaat ovat hyvät ja talvella korolliset talvikengät.

Hevoset ja toiminta on vakuutettu, mutta ratsastajilla tulee olla oma tapaturmavakuutus.
Minnalla on EA2 suoritettuna.

Shetlanninponeilla painoraja on 40kg ja islanninhevosilla n.80-90kg.


Tunnit ja maastot maksetaan paikanpäällä käteisellä, MobilePaylla 58756 tai etukäteen tilille: FI3553080720190493 käytä viitettä 3560. Maksuvälineenä käy myös e-passi, Smartum, Eazybreak ja Edenred; setelit tai mobillisovellus.