Kenttätunnit

Hinnasto:

  • 25€ viikkotunnin varanneille kävijöille ryhmätunnilla
  • 28€ irtotunti ryhmätunnilla
  • 40€ yksityistunti (30€/ratsastaja tunti kahdelle, 28€/ratsastaja tunti kolmelle)
  • 20€ talutusratsastus 30min

Sisaralennus 5€. Kenttätunneilla harjoitellaan hevosen hoitamista ja varustamista tunneille valmiiksi ja kuinka hevonen hoidetaan tunnin jälkeen. Harjoitellaan ryhmässä toimimista ja toisten auttamista. Itse tunneilla harjoitellaan ratsastuksen alkeita ja perusratsastamista, painottaen hevosen kanssa yhdessä toimimista ja hevosta kunnioittavaa käsittelyä. Ryhmätunneilla ratsastetaan pienryhmissä: max 3-4 ratsastajaa. Ryhmätunnit löytyy tapahtumakalenterista. Alkeistunneilla harjoitellaan hevosen varustelua ja se kuuluu osana tuntia. Alkeistunnin kesto 1,5h ja siinä on avustaja kokoajan paikalla. Alkeistunneilla voi käydä niin kauan kuin tuntuu että pystyy siirtymään seuraavaan ryhmään. Perustunneilla kävijöiltä edellytetään, että hevosen varustaminen sujuu jo suht itsenäisesti. Perus ja jatko tunneille tullaan varustamaan hevonen n. puoli tuntia ennen. Varaa aikaa myös tunnin jälkeen hevosen hoitamiseen.


Istuntapainoitteinen yksityistunti:

30€ omalla hevosella ja +10€ tallin hevosella

Nämä tunnit on tarkoitettu vähän edistyneemmille ratsastajille ja tunnit pitää fysioterapeutti/eläinfysioterapeutti Hele Pekkanen. Näistä tunneista voi kysellä lisää ja ilmoittautua viestillä fb Kaunisto tai fb Eläinfysioterapeutti Hele Pekkanen tai puh. 043592099/Minna tai 0451051556/Hele.


Huomioitavaa:

Tallilta saa kypärän lainaksi. Kypäriä löytyy monenkokoisia; ihan pikkulapsista aikuisiin. Myös turvaliivejä ja sadevaatteita löytyy, mutta niitä ei ole kaikkia kokoja joten omat ovat ehkä mukavammat =) Muista pukeutua säänmukaisesti. Parempi ottaa liikaa vaatteita mukaan; sateisilla keleillä on kiva vaihtaa kuivat päälle jos on kastunut ja kylmällä ilmalla tarvii yllättävän paljon päälle kun on pitkään ulkona. Laita jalkaan sellaiset jalkineet, joissa on pieni korko. Esimerkiksi tavalliset kumisaappaat ovat hyvät ja talvella korolliset talvikengät.

Hevoset ja toiminta on vakuutettu, mutta ratsastajilla tulee olla oma tapaturmavakuutus.
Minnalla on EA2 suoritettuna.

Shetlanninponeilla painoraja on 40kg ja islanninhevosilla n.80-90kg.


Tunnit ja maastot maksetaan paikanpäällä käteisellä tai etukäteen tilille: FI1053080740052954. Maksuvälineenä käy myös e-passi sekä Smartum liikuntasetelit.