Kenttätunnit

Hinnasto: hinnat alkaen 1.8.2023

 • 30€ kenttätunti ryhmätunnilla
 • 140€ viiden kerran kortti, voimassa 7vk
 • 260€ kymmenen kerran kortti, voimassa 12vk
 • 50€ yksityistunti (40€/ratsastaja tunti kahdelle, 30€/ratsastaja tunti kolmelle)
 • 225€ viiden kerran yksityistunti kortti (175€ kahden ratsastajan kortti) voimassa 5kk
 • 25€ talutusratsastus 30min
Tuntikorttien käyttäjien tulee varata vakitunti jostain ryhmästä. Korttilaisten tulee huolehtia että kerrat tulee ratsastettua kortin voimassaoloaikana. Kortin voimassa olossa huomioidaan syys-, joulu- ja talvilomat, eli näissä tapauksissa voimassaoloaika pidentyy. Poissaoloja voi korvata muiden ryhmien tunneilla. Tuntiperuutukset viimeistään edellisen päivänä viimeistään klo 20, muutoin tunti veloitetaan. Kymppikorttilaisille lisätunnit tai perheen toiselle ratsastajalle tuntihinta 21€.

Kenttätunnit alkavat 9.8.-23

Vapaita tuntipaikkoja:

 • Ti klo 17:45 aikuiset ja lapset perus, 3 paikkaa
 • Ti klo 18:45 aikuiset perus, 1 paikka
 • Ke klo 17:45 lapset perus, 3 paikkaa
 • Ke klo 18:45 lapset jatko, 1 paikka
 • Pe klo 18:45 aikuiset alkeet, 3 paikkaa

Vakituntipaikka varataan suoraan Minnalta: p.0403592099, Whatsapp. Elokuun alusta aukaistaan vapaat tuntipaikat nettisivujen tapahtumakalenteriin varattavaksi myös yksittäin.

Kenttätunneilla harjoitellaan hevosen hoitamista ja varustamista tunneille valmiiksi ja kuinka hevonen hoidetaan tunnin jälkeen. Harjoitellaan ryhmässä toimimista ja toisten auttamista. Itse tunneilla harjoitellaan ratsastuksen alkeita ja perusratsastamista, painottaen hevosen kanssa yhdessä toimimista ja hevosta kunnioittavaa käsittelyä. Ryhmätunneilla ratsastetaan pienryhmissä: max 4 ratsastajaa. Ryhmätunnit löytyy tapahtumakalenterista.

Alkeistunnit kestää 1,5h. Alkeistunneilla harjoitellaan hevosen varustelua ja se kuuluu osana tuntia ja ratsastusosuus on n.50min. Alkeistunneilla harjoitellaan käynti, ravi ja töltti. Alkeistunneilla tulee olla oma avustaja mukana niinkauan kun pärjää yksin. Alkeistunneilla voi käydä niin kauan kuin tuntuu että pystyy siirtymään seuraavaan ryhmään.

Perustunneilla kävijöiltä edellytetään, että hevosen varustaminen sujuu jo suht itsenäisesti. Perustunnilla mennään jo pidempiä pätkiä ravia ja tölttiä sekä aloitellaan harjoittelemaan laukkaamista.

Jatkotuntilasten tulee olla ratsastunut jo useampi vuosi. Perus ja jatko ryhmätunneille tullaan varustamaan hevonen n. puoli tuntia ennen. Yksityistunneille tullaan sovittuna aikana. Varaa aikaa myös tuntien jälkeen hevosen hoitamiseen.


Istuntapainoitteinen yksityistunti:

40€ omalla hevosella ja +10€ tallin hevosella

Nämä tunnit on tarkoitettu vähän edistyneemmille ratsastajille ja tunnit pitää fysioterapeutti/eläinfysioterapeutti Hele Pekkanen. Näistä tunneista voi kysellä lisää ja ilmoittautua viestillä fb Kaunisto tai fb Eläinfysioterapeutti Hele Pekkanen tai puh. 043592099/Minna tai 0451051556/Hele.


Huomioitavaa:

Tallilta saa kypärän lainaksi. Kypäriä löytyy monenkokoisia; ihan pikkulapsista aikuisiin. Myös turvaliivejä ja sadevaatteita löytyy, mutta niitä ei ole kaikkia kokoja joten omat ovat ehkä mukavammat =) Muista pukeutua säänmukaisesti. Parempi ottaa liikaa vaatteita mukaan; sateisilla keleillä on kiva vaihtaa kuivat päälle jos on kastunut ja kylmällä ilmalla tarvii yllättävän paljon päälle kun on pitkään ulkona. Laita jalkaan sellaiset jalkineet, joissa on pieni korko. Esimerkiksi tavalliset kumisaappaat ovat hyvät ja talvella korolliset talvikengät.

Hevoset ja toiminta on vakuutettu, mutta ratsastajilla tulee olla oma tapaturmavakuutus.
Minnalla on EA2 suoritettuna.

Shetlanninponeilla painoraja on 40kg ja islanninhevosilla n.80-90kg.


Tunnit ja maastot maksetaan paikanpäällä käteisellä, MobilePaylla 58756 tai etukäteen tilille: FI3553080720190493 käytä viitettä 3560. Maksuvälineenä käy myös e-passi, Smartum ja Edenred.