Maastoratsastus


Hinnasto: hinnat voimassa 1.8.-24 alkaen

 • 25€ minimaasto: n.30min ratsastus
 • Ryhmähinnat:
 • 40€ maasto n.1h
 • 50€ maasto n.1,5h
 • 60€ maasto n. 2h
 • 85€ maasto n. 3h
 • 200€ 5x1,5h, voimassa 6kk, henkilökohtainen

Valmiiksi suunniteltuja maastoaikoja löytyy tapahtumakalenterista. Siellä voi myös ilmoittautua niihin. Jos sieltä ei löydy sopivaa, ota yhteyttä niin suunnitellaan milloin ja millainen maasto toteutettaisiin. 1-2h maaston voi tilata myös vain yhdelle, silloin hintoihin tulee +10€/ratsastaja ja kahdelle +5€/ratsastaja. 3h maasto järjestään jos osallistujia vähintään 3. Maastojen peruutukset edellisenä päivänä klo 20 mennessä, muutoin maaston hinta veloitetaan.

Omille ryhmille varatuilla maastoilla matkavauhti määräytyy osallistujien mukaan. Voidaan ihan vain mennä kävelyvauhtia ja nauttia maisemista tai sitten osaavampien ratsastajien kanssa voidaan mennä vauhdikkaamminkin. Minimaasto sopii aloitteleville ratsastajille ja lapsille. Tapahtumakalenterissa olevissa maastoissa on ilmoitettu millaisille ratsastajille sopii.

Sovittu kellonaika tarkoittaa kokoontumisaikaa tallilla, siitä sitten jaetaan hevoset ja aletaan laittaa niitä valmiiksi. Meillä ratsastajat varustavat hevosensa ja siihen saa kyllä apua. Näin on kiva puolin ja toisin että voi tutustua tulevaan retkikumppaniin. Varatessasi maaston ilmoita jos haluat hevosesi valmiiksi varusteltuna.

Alaikäraja yhteisiin maastoihin on 12-vuotta. Lapsilla tulee olla hyvät ratsastustaidot ja kokemusta maastoratsastuksesta. Rauhallisiin maastoihin ja omille ryhmille varatuille maastoille voi osallistua nuoremmatkin, jos omat vanhemmat osallistuvat ratsastukseen. Lapsille voidaan järjestää maastoja, jossa oma avustaja kävelee mukana.

Painoraja islanninhevosilla on n. 70-90kg hevosesta riippuen.


Heppailuhetket omalle porukalle esim. synttärit:

 • 30€ heppailuhetki pikkulapsille; sisältää 2h hevosten kanssa touhuamista. Ohjelma voidaan suunnitella yhdessä. Vanhemmat avustavat lapsiaan. Osallistujia väh.4.
 • 45 € maastoratsastus 1h; sisältää hevosen hoitoa ja varusteiden laittamista hevoselle ennen lähtöä. Kokonaisaika n.2h. Hintaan kuuluu myös 1-3 taluttajaa ryhmän koosta riippuen.
 • 55€ kotaretki; sisältää hevosten hoitoa, ratsastus kodalle jossa makkaranpaistoa sekä kahvit ja pullat. Kotaeväät kuuluu hintaan. Kokonaisaika n.2,5-3h. Ratsastusosuus n.1h. Sopii myös niille joilla ei ratsastuskokemusta. Hintaan sisältyy 1-3 taluttajaa ryhmän koon mukaan. Osallistujia väh.4. (3 henkilöä, 60€/hlö)
 • 65€ kotaretki; sisältää hevosten hoitoa, ratsastus kodalle jossa makkaranpaistoa sekä kahvit ja pullat. Kotaeväät kuuluu hintaan. Kokonaisaika n.3,5h. Ratsastusosuus n.1,5h. Sopii ratsastajille, joilla on jo edes vähän ratsastuskokemusta. Matkavauhti määräytyy osallistujien kesken. Osallistujia väh 4. (3 henkilöä, 70€/hlö)
 • 85€ puolipäiväretki; n. 2,5h ratsastusta + n.1h kahvi-/evästauko puolessa välissä, osallistujia vähintään 4 (90€/hlö jos osallistujia 2-3)
 • 95€ puolipäiväretki; n.3h ratsastusta + n.1h kahvi-/evästauko puolessa välissä, osallistujia vähintään 4 (105€/hlö jos osallistujia 3)
 • Ponitalutus tapahtumissa, synttäreillä tms. Lähtömaksu 50€ + 50€/h ja toinen poni lisähintaan 40€/h. Ponitalutuksiin lähdemme n.30km:n säteelle.

Kotaretkiin kuuluu pienet eväät hintaan: makkara, mehu, kahvi, pulla ja piparit. Retkiin voi tilata vähän reilummat eväät +5€. Silloin tarjolla on lisäksi: hedelmiä, karjalanpiirakkaa, karkkia. Puolipäiväretkiin kuuluu reilummat eväät. Molempiin retkiin on mahdollista saada tarjolle myös ihan ruoka, esim. lohisoppaa.


Huomioitavaa:


Tallilta saa kypärän lainaksi. Kypäriä löytyy monenkokoisia; ihan pikkulapsista aikuisiin. Myös turvaliivejä ja sadevaatteita löytyy, mutta niitä ei ole kaikkia kokoja joten omat ovat ehkä mukavammat =) Muista pukeutua säänmukaisesti. Parempi ottaa liikaa vaatteita mukaan; sateisilla keleillä on kiva vaihtaa kuivat päälle jos on kastunut ja kylmällä ilmalla tarvitsee yllättävän paljon päälle kun on pitkään ulkona. Laita jalkaan sellaiset jalkineet, joissa on pieni korko. Esimerkiksi tavalliset kumisaappaat ovat hyvät ja talvella korolliset talvikengät.

Hevoset ja toiminta on vakuutettu, mutta ratsastajilla tulee olla oma tapaturmavakuutus. Minnalla on EA2 suoritettuna. Shetlanninponeilla painoraja on 40kg ja islanninhevosilla n.80-90kg

Tunnit ja maastot maksetaan paikanpäällä käteisellä, MobilePaylla 58756 tai etukäteen tilille: FI3553080720190493 käytä viitettä 3560. Maksuvälineenä käy myös e-passi, Smartum ja Edenred.