Retket Hutkolle -24: 18-19.5., 28-30.6., 2-3.8. ja 28-29.9.


Vaellusretki toteutetaan yhteistyössä Hutkon laama- ja eläintilan kanssa. Kauniston tila vastaa vaelluksen ratsastusosuudesta ja Hutko majoittumisesta sekä muusta vaelluksen ohjelmasta. Huomatkaa, että retki alkaa ja päättyy Kauniston tilalta Orimattilasta (Hasintie 423, Orimattila)!

Issikkavaelluksella ratsastetaan Kauniston tilalta yövierailulle Hutkon laama- ja eläintilalle. Kahden päivän retki alkaa lauantaiaamuna kello 10.00 kokoontumalla Kauniston tilan tallille. Ensimmäisenä pakataan eväät päivän ratsastusosuutta varten. Sen jälkeen valitaan kullekin sopivat islanninhevoset ja varustetaan ne. Ratsastus Hutkolle kestää noin viisi tuntia. Matkan varrella pidetään taukoja aina sopivin väliaijoin.

Perillä Hutkolla tarjotaan maistuva illallinen. Ruokailun jälkeen on Hutkon tilan eläinten esittelykierros, jonka jälkeen osallistujilla on vapaus oleskella itsenäisesti eläinaitauksissa ja tiloissa eläimiä rapsutellen - vaikka koko yön.

Majoittuminen tapahtuu Hutkon majoituskohteissa. Käytössä on viisi erillistä majoitusmökkiä/asuntoa. Hutkon Huushollin sauna on kaikkien vaeltajien käytössä. Iltapala ja aamiainen tarjoillaan keskitetysti Hutkolla. Sunnuntaina aamupäivällä on ohjelmassa joogahetki ratsastuksessa kipeytyneille lihaksille. Joogatuokion jälkeen käymme vielä laamojen, aasien tai lampaiden kanssa pienellä verrettelykävelyllä ennen ratsaille kiipeämistä.

Puolilta päivin nautimme keittolounaan, jonka jälkeen alkaa paluumatkalle valmistautuminen. Kauniston tilalle saavumme iltasella noin klo 19.

Retkelle lähtijöillä tulee hyvät ratsastustaidot. Emme ratsasta kovin vauhdikkaasti, mutta ratsastamme autoteillä. Ratsastajilla tulee olla omat tapaturmavakuutukset. Tallilta löytyy kypäriä lainaksi ja tarvittaessa sadevaatteita. Hevosille laitetaan satulalaukut, joihin mahtuu matkalla tarvittavat vaatteet ja eväät. Huoltoauto kuljettaa muut tavarat Hutkolle.

Retken hinta sisältää noin viiden tunnin issikkavaelluksen kumpanakin päivänä, koko retken ajan mukana olevan oppaan, kaikki retken ruoat, majoituksen, joogatuokion ja eläinohjelman Hutkolla

Kolmen päivän vaelluksen ohjelma on muutoin sama, mutta lähtö on perjantaina ja välipäivän ohjelma on:

Rauhaisa aamu, mahdollisuus käydä antamassa aamurapsut Hutkon eläimille. Aamupäivällä lähdemme ratsastaen päiväretkelle Iilijärvelle, kaunis metsälampi saunamökillä, noin 7 km päässä. Mökillä lounas. Halukkaat pääsevät uimaan ja saunomaan. Mökillä kipeytyneitä lihaksia huoltava jooga/venettylytuokio. Paluu Hutkolle illansuussa, jossa illallinen.

Hinta: 320€/2vrk, 420€/3vrk


Paikkavaraukset:

Paikkaan voi tutustua: www.hutko.fi

Retkestä lisätietoja 0403592099/Minna, WA, minna.l@phnet.fi

Kuvia edellisiltä reissuilta:

MÖKKIREISSU

Kahden päivän vaellus ja yöpyminen mökissä sekä viereisessä talossa. Lauantaina kokoonnumme tallilla klo 11. Syödään vähän välipalaa ja pakkaamme retkieväät päivää varten. Sitten jaetaan hevoset ja laitamme ne valmiiksi. Lauantain ratsastusaika on reilut neljä tuntia ja pidämme taukoja välissä. Perille päästyämme grillaamme ja saunomme. Mökki ei ole järvenrannalla, eli ei uintimahdollisuutta. Yöpyminen useammassa erillisessä tilassa. Sunnuntaina aamupalan jälkeen on pieni toiminta tuokio ja lounaan jälkeen lähdemme kotimatkalle. Sunnuntain ratsastus on lyhyempi kuin lauantain, eli reilut kolme tuntia. Tallille saavumme n. klo 18.

Retkelle lähtijöillä tulee hyvät ratsastustaidot. Emme ratsasta kovin vauhdikkaasti, mutta ratsastamme autoteillä. Ratsastajilla tulee olla omat tapaturmavakuutukset. Tallilta löytyy kypäriä lainaksi ja tarvittaessa sadevaatteita. Hevosille laitetaan satulalaukut, joihin mahtuu matkalla tarvittavat vaatteet ja eväät. Huoltoauto tuo tavarat jotka tarvitaan perillä.

Hinta 220€ ja sisältää yllä mainitut asiat.

Ilmoittautumiset nettisivujen tapahtumakalenterissa, yv, WhatsApissa, p.040392099 tai sposti: minna.l@phnet.fi Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä, jos mukaan lähtee sellaisia joiden kanssa voit yöpyä samassa tilassa.

Kuvia aikaisemmilta reissuilta: